Urospörssi ohjeistus

 

NYT ETSITÄÄN UROKSIA JOILLA EI OLE LIIKAA JÄLKELÄISIÄ!

 

Onko sinulla tutkittu terve uros? Onko uroksellasi terveet virallisesti tutkitut polvet? Polvitarkastustulosten raja-arvot yhdistelmässä ovat 0/0 toisella ja toisella voi olla tulos 1/1. Riittää kun koira on kertaalleen polvitutkittu. Onko uroksellasi terveet virallisesti tutkitut silmät? Ei perinnöllisiä sairauksia. Tutkimustulos ei saa olla 24kk vanhempi. Onko uroksellasi näyttelystä vähintään erittäin hyvä (EH)? Onko uroksesi luonteeltaan hyvä? Mikäli uroksesi täytti edellä olevat kriteerit lähetä alla olevat tiedot jalostustoimikunnan puheenjohtajalle SGY.jalostustoimikunta@gmail.com

Lähetä koirastasi kuva, kerro koirasi paino, kerro etuhampaiden lukumäärä sekä tietysti näyttelytulos. Lyhyt kuvaus koirasi luonteesta. Liitä mukaan koirasi virallinen nimi ja rekisterinumero sekä omistajan tiedot ja puh. no.

Mikäli urospörssissä olevien urosten terveystulokset (silmät) ovat vanhentuneet tai uroksen jälkeläismäärä ylittää JTO:n suositukset uros poistetaan pörssistä ilman erillistä ilmoitusta. Uroksen saa takaisin pörssiin, mikäli kriteerit täyttyvät.

Urosten tiedot kuvineen julkaistaan  urospörssi sivulla.

Tarkoituksena on vähentää rodussa esiintyvää samojen urosten liiallista käyttöä.


© Suomen Griffonyhdistys r.y